Schrijf dicht bij jezelf

Vaak mogen wij manuscripten ontvangen van schrijvers die de diepgewortelde wens hebben om een boek te publiceren. Vaak hebben ze het zelfs in hun top 10 staan op hun ‘bucketlist’, een lijst waarop alles staat wat je in dit leven nog gedaan wil hebben. Maar hoe kom je nu eigenlijk van deze wens tot daadwerkelijke realisatie? Graag licht ik een tipje van de sluier voor je op.

Of je conciĆ«rge bent of interieurverzorgster, academicus of minister-president…iedereen heeft iets te vertellen! Zolang je maar gepassioneerd bent.

Het belangrijkste advies dat wij dan ook mee kunnen geven is: blijf dicht bij jezelf.

Daar waar jouw diepe passie ligt, daar heb jij vast veel over te vertellen. Deze passie kan ontstaan omdat je iets hebt meegemaakt waarover je anderen graag wil vertellen, wil adviseren of juist voor wil behoeden.  Deze passie loopt als een rode draad door je leven en laat je hart sneller kloppen.

Ga vervolgens na wat gelijkgestemde zielen over jouw passie zouden willen weten. Is jouw passie bijvoorbeeld schilderen? Deel dan je werk en praat over de totstandkoming ervan, de symbolen en de technieken erachter. 

Deze passie kan dienen als de verhaallijn van je boek. Een verhaallijn is een onderwerp van een verhaal dat van het begin tot het einde aanwezig is (rode draad) en een zekere evolutie doormaakt. Laat je vervolgens niet van de wijs brengen. Te vaak horen wij dat mensen alsnog kiezen voor ‘veilig’. “Als ik het wat oppervlakkiger maak, dan is mijn doelgroep groter”, krijgen we dan te horen. Door afzwakking en oppervlakkigheid haal je het meest interessante uit je verhaal.

Lees verder, KLIK HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *